مقایسه بین پژو پارس و پژو 206 صندوق دار


توسط : شبنم ثناگو
1396/12/03
14475 بازدید
Like
42

مقایسه طراحی خارجی
پژو پارس سال
طراحی ظاهری پارس که اقتباس از پژو406 است ، مربوط به اوایل دهه 90 میلادی می باشد، که با وجود تناسب قابل قبول و منطقی کاملا کهنه و قدیمی به نظر می رسد. البته سازنده ی وطنی با تغییر دادن فرم اینه ها وقرار دادن چراغ های راهنما برروی ان ها سعی داشته تا ان را به طراحی اتومبیل های روز نزدیک کند! کیفیت مونتاژ قطعات ظاهری نسبت به گذشته کاملا افت کرده و وجود درز های گوناگون در بین قطعات بیانگر همین موضوع است.

پژو206 صندوق دار

نمای جلوی ۲۰۶ صندوق‌دار نسبت به هاچ‌بک هیچ تغییری نکرده و تنها تغییری که در مدل صندوق‌دار نسبت به هاچ‌بک در نمای بیرونی به وجود آمده است اضافه شدن صندوق به خودرو است که البته نمای جانبی و عقب مدل صندوق‌دار را نسبت به هاچ‌بک تغییر می‌دهد. این تغییر از این جهت که فضای صندوق عقب را ایجاد می‌کند و این خودرو را برای سفر و یک خانواده مناسب‌­تر می‌کند، بهتر است ، اما از نظر ظاهری چندان دلچسب به نظر نمی‌رسد. طراحی چراغ‌ها، جلو پنجره و سپر جلو همچنان زیبا و جوان پسند به نظر می‌رسد. نمای جانبی هم به واسطه اضافه شدن صندوق و با توجه به عدم تغییر دیگر قسمت‌های خودرو کمی ناهماهنگ به نظر می‌رسد. در مورد صندوق و نمای عقب هم باید گفت که طراحی بر اساس مدل هاچ‌بک انجام شده و چراغ های نسبتا کشیده به همراه تک چراغ روی سپر عقب و فرم منحنی صندوق، نمای قابل قبولی را به خودرو داده است.

در نتیجه
پسندیدن ظاهر خودرو‌ها یک موضوع کاملا سلیقه‌ای است و ممکن است نظر‌ها در این خصوص متفاوت باشد. اگر از ناهمگونی نمای جانبی ۲۰۶ صندوق‌دار فاکتور بگیریم، از نظر ظاهری هر دو خودرو قابل قبول هستند. نکته اینجاست که پژو پارس خودرویی جا افتاده و کلاسیک محسوب می‌شود حال اینکه چهره ۲۰۶ صندوق‌دار اسپرت‌تر به نظر می‌آید و پژو پارس از چهره ای عامه پسند و پژو 206 صندوقدار از ظاهری جوان پسند برخوردار است
.
 
مقایسه طراحی داخلی
پژو پارس سال
پژو پارس سال در طراحی داشبورد و کنسول وسط همان پرشیا معمولی است اما این بار با تریم بژ تزئین شده است و به نوعی رنگ بژ داخل  خودرو زیبایی خاصی به آن بخشیده و از آن رنگ خاکستری کسل‌کننده به رنگ کرم روح بخش و زنده تغییر یافته است. کیفیت داشبورد به طور کاملا ملموس پایین است، پلاستیک داشبورد و رودری‌ها ضعیف است، صندلی‌ها به خوبی مسافران را در بر می‌گیرد، دید به اطراف و تسلط به جاده در سطح مطلوبی است و فضای پا برای سرنشینان عقب مناسب است.

پژو 206 صندوق دار
طراحی داشبورد و کنسول میانی
۲۰۶ را می‌توان خوب توصیف کرد. رنگ و کیفیت مناسب مواد بکار رفته در آن به همراه جانمایی خوب و درست اجزا در کنار هم، نمای خوبی را به فضای جلوی راننده و سرنشین جلو داده است. محل قرارگیری ساعت دیجیتال به همراه دکمه چراغ خطر و قفل مرکزی درب‌ها هم به خوبی در خودرو طراحی شده است. هر چند صندلی‌های این خودرو خیلی راحت نیستند، اما فضای نسبتا مناسبی برای سرنشینان جلو وجود دارد. اما مشکل اصلی فضای داخلی ۲۰۶ فضای ناکافی برای سرنشینان عقب است که به سختی می‌توانند در مسیرهای نسبتا طولانی و حتی کوتاه طاقت بیاورند.

در نتیجه
در بحث طراحی داخلی نیز پژو پارس
با داشتن تریم دو رنگ و استفاده از قطعات دکوراتیو دارای کابین زیبا تری نسبت به پژو 206 صندوقدار با تریم خاکستری است. اما باید گفت کیفیت متریال به کار رفته در پژو 206 صندوقدار بهتر از پژو پارس میباشد .در 206 صندوق دار راننده به عقب دید خوبی ندارد و برای پارک خودرو سنسور دنده عقب واجب است و عرض صندلی‌ها کم است و در مسیرهای طولانی راننده را کمی خسته می‌کند.


 
مقایسه مشخصات فنی
پژو پارس سال
پژو پارس همچنان از پیشرانه 1.8 لیتری XU7 بهره می برد. این پیشرانه 8 سوپاپ با حجم 1761 قدرتی معادل 100 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه و گشتاور 153 نیوتن متر در 3000 دور بر دقیقه را ایجاد می کند. با این همه یکی از مشکلات این پیشرانه مصرف سوخت بالای آن است که عددی در حدود 13 لیتر در هر 100 کیلومتر شهری و 7 لیتر در هر 100 کیلومتر برون شهری را نشان می دهد . نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

پژو 206 صندوقدار

همه تیپ‌های ۲۰۶ صندوق‌دار موتور ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ با قدرتی معادل ۱۱۰ اسب بخار دارند به جز مدلv20 که موتوری با حجم ۱۳۶۰ سی‌سی و ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ با قدرتی معادل ۷۵ اسب‌بخار را داراست.  حداکثر سرعت تیپ‌های مختلف هم با هم متفاوت است و دو تیپ
v1 وv8 تا ۱۹۳ کیلومتر بر ساعت، v9تا ۱۸۹ و بقیه تیپ ها تا ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت می‌توانند اوج بگیرند. البته قابل ذکر است که دو مدل v2 و v10دوگانه سوز می‌باشند. در میان تیپ‌های مختلف ۲۰۶ صندوق‌دار فقط v9است که جعبه دنده اتوماتیک با تیپ ترونیک دارد و بقیه تیپ‌ها گیربکس دستی دارند. میانگین مصرف ترکیبی v8وv1  حدود ۶.۶۱ لیتر، v9حدود v3  لیتر،v2و v10به مقدار v44 لیتر و v20نیز ۶.۴ لیتر است.

در نتیجه
در بحث فنی این دو خودرو باید گفت هر دو خودرو با داشتن موتور TU5 با حجمی مساوی ( 1587 سی سی ) برتری نسبت به هم ندارند اما پژو 206 صندوقدار دارای تکنولوژی به روزتری است و همچنین با داشتن وزنی کمتر از سرعت و شتاب بهتری نسبت به پژو پارس سال برخوردار است . همچنین پژو 206 صندوقدار با حجم باک کمتر از پژو پارس سال و مصرف سوخت کمتر باعث می شود کمتر به پمپ بنزین بروید.

.
 
مقایسه ایمنی
پژو پارس سال
پارس سال نسبت به مدل های قبلی دارای تجهیزات بیشتری می باشد که از مهمترین ان ها می توان به ایربگ راننده،سیستم ترمز ضد قفل ABS به همراه تقسیم نیروی الکترونی ترمز EBD ،سنسور پارک،قابلیت باز کردن درب صندوق از داخل و شیشه ها واینه های برقی به همراه چراغ های راهنما برروی اینه اشاره کرد.

پژو 206 صندوق دار
همه تیپ‌های ۲۰۶ صندوق‌دار دارای ترمز و فرمان هیدرولیک هستند اما دو تیپ V۱ و V۲۰ ترمز ضدقفل (ABS) و ایربگ ندارند. سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک نیز فقط در همین دو تیپ در نظر گرفته نشده است.

در نتیجه
بعد از شکل ظاهری خودرو دومین فاکتور مهمی که در خرید خودرو ی شما تاثیر گذار است امکانات ایمنی و رفاهی خودرو است. در بحث ایمنی پژو 206 صندوقدار با داشتن EBA برتری خود را اعلام کرده است اما نباید بدنه ی مقاوم تر پژو پارس را نسبت به 206 اس دی در نظر نگرفت
.
مقایسه تست رانندگی
پژو پارس سال
 نرمی خودرو در مقایسه با سایر محصولات وطنی و چینی، قابل قبول و خوب است و تعلیق عملکرد مناسبی را از خود نشان می دهد. ترمز ها در محور جلو دیسکی و در محورعقب کاسه ای است و سیستم abs را داراست  و در حالت نرمال عملکرد مطلوبی را از خود نشان می دهد اما همیشه نمی توان به آن اطمینان کرد. اما در مقابل هندلینگ خودرو و نرمی فرمان هم به لطف سیستم هیدرولیک قابل قبول است. اگر به دنبال شتاب بیشتر و هیجان هستید و صرفا دوست دارید در قالب پارس این هیجان را تجربه کنید، به سراغ مدل های  ELX  با موتور های قوی تر بروید، نمونه های LX هم به غیر از مشکل ناهماهنگی ضریب دنده های گیربکس و عمر اندک صفحه کلاچ، از نظر مصرف سوخت و مشخصات پیشرانه نسبت به پارس سال برتری دارد.

پژو 206 صندوق دار

هندلینگ مناسب 206 صندوق دار در سر پیچ ها با وجود داشتن صندوق عقب قابل قبول و مناسب است. از این محاسن بگذریم 206 صندوق دار حسن های دیگری چون عملکرد خوب کولر و بخاری، نرم بودن دنده ها در مقایسه با 206 هاچ بک، مناسب بودن با آب و هوای ایران و صندلی راحت دارد. یکی دیگر از محاسن آن سیستم تعلیق بسیار مناسب است و صدای موتور و گیربکس به گفته مشتریان داخل کابین نمی پیچد.

در نتیجه
فضای پای محدود عقب ۲۰۶ صندوق‌دار و کیفیت پایین قطعات پرشیا پاشنه آشیل این دو خودرو هستند. به نظر می‌رسد اگر برای یک خانواده پر جمعیت به دنبال خودرویی هستید که مسافرت هم گاه ناگاه می‌روید، پرشیا گزینه مناسب‌تری است. اما اگر به دنبال یک خودروی کم مصرف و درون شهری هستید و جمعیت خانواده‌تان بیشتر از ۳ نفر نیست، پژو ۲۰۶ صندوق‌دار گزینه مناسب شماست. ۲۰۶ خودروی با کیفیت‌تری نسبت به پرشیاست، اما هزینه تعمیر و نگه‌داری بالاتری را به مالکش تحمیل می‌کند. سرعت و شتاب پژو 206 صندقدار بهتر از پژو پارس است
.

 


❮ صفحه قبل
صفحه بعد ❯








نظر خود را ارسال کنید