ساینا بخرم یا تیبا هاچ بک


توسط : شبنم ثناگو
1396/11/23
15450 بازدید
Like
37

مقایسه طراحی خارجی
ساینا
ساینا که از رنگ و رخساری اسپرتی بهره می برد با توجه به موفقیت های تیبا باید آینده روشن تری داشته باشد. بیشترین تغییرات ساینا در بخش جلو و عقب این خودرو دیده می شود. در نمای روبرو ساینا با چراغ هایی کشیده تر، سپری حجیم تر و جلوپنجره ای بزرگ تر از ظاهری خشن تر نسبت به تیبا برخوردار است. با این حال سپر جلوی این خوردو با خطوط حجم دهنده فراوان کمی اغراق آمیز به نظر می رسند و تناسبی با سایر اجزای بدنه ندارند.

تیبا 2
در طراحی خارجی تیبا از خطوط حجم دهنده و منحنی ها چندان خبری نیست و در نمای بیرونی این خودرو زیبایی خاصی به چشم نمی خورد و خبری از ظرافت، زیبایی و یا حتی اسپرت بودن در آن نیست  و چهره‌ای بسیار مایوس کننده دارد که طراحی آن از قاعده خاصی پیروی نمی‌کند. بدنه منحنی‌وار تیبا با چراغ‌های برگی شکل و جلوپنجره کوچک اصلا هماهنگ با هم طراحی نشده و در نمای روبرویی خودرو، کاستی‌های زیادی دیده می‌شود.

در نتیجه
نمای ظاهری ساینا اگرچه تغییر یافته ولی چندان بی‌نقص نیست ولی نسبت به تیبا قابل تحمل‌تر است. طراحی ساینا اسپرت‌تر از تیبا شده و چراغ های جلو با جلوپنجره و سپر هماهنگی بیشتری دارند و دیگر جلو پنجره زشت و کوچک تیبا در ساینا دیده نمی‌شود. در قسمت جلویی، طراحان بدنه را کمی عضلانی‌تر طراحی کرده‌اند و خطوط منحنی تیبا را از ساینا حذف کرده‌اند که باعث شده چهره‌ای تهاجمی‌تر پیدا کند.

 
مقایسه طراحی داخلی
طراحی داخلی ساینا و تیبا، بسیار به‌هم نزدیک است و تغییرات زیادی دیده نمی‌شود. زمانی‌که با کابین ساینا مواجه می‌شوید، تغییرات چشمگیر نخواهند بود. سایپا بیشتر بر روی تغییر رنگ داخلی ساینا تمرکز کرده و بخش‌های نقره‌ای رنگ را به آن اضافه کرده است. متاسفانه کیفیت مواد بکار رفته در داشبورد ساینا نسبت به تیبا تغییر مثبتی نداشته و این بخش در صنعت ایران از جمله قسمت‌هایی است که در بسیاری از خودروها تغییری نمی‌کند و فقط قیمت افزایش پیدا می‌کند! جنس داخلی کابین ساینا و تیبا از مواد ارزان قیمت بوده و هیچ تفاوتی با هم ندارند. اما سایپا از لحاظ تجهیزات ساینا را کمی کامل‌تر از تیبا کرده است و در ۲ مدل معمولی و لوکس، این خودرو را روانه بازار کرده است.
مقایسه مشخصات فنی
در بخش فنی، تیبا و ساینا با هم تفاوتی ندارند و سایپا ترجیح داده است که از همان مشخصات فنی که در تیبا بهره برده، در ساینا نیز استفاده کند. در ساینا و تیبا از یک پیشرانه چهار سیلندر 1.5 لیتری استفاده شده است. در ایتدا این پیشرانه برای تیبا ۸۰ اسب بخار قدرت را تامین می‌کرد اما با انجام برخی از تغییرات این توان به ۸۷ اسب بخار افزایش یافت. ساینا نیز همین توان را در اختیار دارد. وزن کم، قدرت کافی و گشتاور مناسب باعث شده که تیبا و ساینا در برخی موارد مانند سربالایی جاده‌ها، عملکرد قابل قبولی را از خود نشان بدهند. گیربکس ۵ سرعته دستی در هر ۲ خودرو وظیفه انتقال قدرت را بر عهده دارند اما در ساینا این گیربکس تقویت شده است و دقت تعویض دنده یا همان ضریب تعویض نیز تغییر یافته و باعث عملکرد بهتر آن شده است. میزان مصرف سوخت هر ۲ خودرو تقریبا یکسان است و درحالت ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر، ۷ لیتر سوخت مصرف می‌کنند.
مقایسه ایمنی
 تیبا و ساینا از لحاظ ایمنی مجهز به ۲ کیسه‌هوا هستند و ترمز ABS نیز برای آن‌ها درنظر گرفته شده اما متاسفانه هیچ‌گونه تست تصادفی از این خودرو در دسترس نیست.
مقایسه تست رانندگی
ساینا
یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف ساینا، ورود نویزهای بیرونی و سروصدا به داخل کابین است که این امر در سرعت‌های بالا بیشتر حس می‌شود. با وجود آنکه هندلینگ آن نسبت به تیبا بهتر شده است ولی در حالت کلی مناسب نبوده و به خصوص در روزهای برفی و باران مشهودتر خواهد بود. موتور خودرو دقیقا همان موتور تیبا است و با وجود افزایش وزن خودرو، شتاب قابل قبولی دارد و از سویی مصرف سوخت آن نیز پایین است

تیبا 2
پس از نشستن پشت فرمان تیبا، شباهت آن به پراید را کاملا احساس خواهید کرد، بسیاری فواصل و اندازه ها از نظر موقعیت قرار گیری راننده،فاصله اهرم تعویض دنده،زاویه فرمان و مواردی از این دست با پراید مشابهت دارد اما تفاوت هایی هم دیده می شود.برای مثال صدای موتور به وضوح بیشتر از پراید به درون کابین راه می یابد . گیربکس تیبا از جمله قطعات مشکل ساز برای مالکین محسوب می شود. قدرت ترمز گیری در مجموع قابل قبول است و  از طرف دیگر به نظر می رسد که تعلیق تیبا به خصوص در محور عقب اندکی نرمتر از سایر هاچ بک های موجود در بازار است که ویژگی مثبتی در مواجه با انواع دست انداز و سرعت گیر به حساب می آید.

در نتیجه
عایق بندی کابین ساینا به ‌صورتی است که صدای بیرون کمتر به‌ گوش می‌ رسد و برخلاف تیبا دیگر خبری از صدای پیچیدن باد در کابین به‌ گوش نمی ‌رسد، اما هنگامی‌ که دور موتور بالا می ‌رود صدای موتور تا حدودی آزار دهنده شده و آسایش سرنشینان را مختل می ‌کند.صندلی ‌های ساینا نسبت به تیبا کمی ارگونومیک‌ تر شده و به همان میزان از راحتی بیشتری برخوردار هستند در مجموع می توان گفت که تجربه سواری که ساینا در اختیار شما می ‌گذارد به مراتب از تیبا بهتر بوده و تا حدودی شما را از انتخابی که کرده ‌اید خشنود می‌ سازد.


❮ صفحه قبل
صفحه بعد ❯








نظر خود را ارسال کنید


  1. مهدی
    مهدی |
    1397/09/07
    21 | 4

    تیبا یه ماشین با گلچین قطعات سیستم تعلیق ریو و ال نود و پراید است که سیستم تعلیق بسیار نرمی دارد و در مقایسه با 206 کمی نرمتر عمل می کند، اتاق تیبا تخم مرغ ( بیضی) شکل است و در جلو ستون های پهن و محکم دارد در 206 هم اتاق تخم مرغی و ستون های پهن در جلو وجود دارند و به این جهت ایمنی برابری دارند((ولی 206 و تیبا در مقایسه با اتاق پراید و پژو که مال 30 سال پیش اند و اتاق تخم مرغی ندارند بسیار محکم تر اندیعنی در کل تیبا و206 از پژو(پارس405 روا ادری) وپراید(132،111،131 ایمن تر اند))، موتور تیبا مدل 95 به بالا 87 اسب بخار قدرت دارد و شتاب تیبا 11 ثانیه است مصرف ترکیبی تیبا 6.5 است تیبا نسبت به پولی که پرداخت می کنید بسییاار منطقی تر است چون قیمت ساینا به پژو و سمند نزدیک تر است باید با پژو مقایسه شود و چون قیمت تیبا به پراید نزدیک تر است با پراید مقایسه می شود 100 در100 تیبا منطقی تر از ساینا است